Climber Worldwide

Snelle data-analyse met QlikView

Data ophalen en analyseren aan de hand van statische rapporten is een tijdrovende realiteit voor veel bedrijven. Analyseren is vaak lastig. QlikView is een flexibele BI-tool voor data-analyse en rapportage. QlikView verzamelt en visualiseert informatie uit verschillende bronnen en systemen. Je kunt verschillende statistieken bijhouden. Denk aan trends, weergave van prestaties – afgezet tegen tijd – of een andere waardeparameter. Onderzoek oorzaak en gevolg met QlikView en vergaar nieuwe inzichten om de juiste beslissing te nemen.

WAAROM QLIKVIEW?

QlikView wordt over de hele wereld gebruikt als analytics-tool om processen te beheersen. Door het samenvoegen van bijvoorbeeld gegevens uit; CRM, ERP, Data warehouses of Excel op één plek, ontstaat een centrale bron van informatie die de gehele organisatie dekt.

QlikView werkt op basis van vooraf gedefinieerde analyses, ook wel bekend als: Guided Analytics. Dit wil zeggen dat je voorzien bent van vooraf gedefinieerde dashboards, grafieken, tabellen en berekeningen waardoor je eenvoudig uitgebreide data kunt verkennen en analyseren. Gebruik de ‘klik & selecteer’ functionaliteit om  verschillende perspectieven eenvoudig te verkennen én te analyseren. Zo blijf je oog houden voor de hele context waarin je organisatie beweegt.

QLIKVIEW PUBLISHER: SNEL, VEILIG EN GECONTROLEERD

In QlikView wordt gebruik gemaakt van in-memory processing. Hierdoor wordt data tot wel tien keer gecomprimeerd, waardoor prestatiesnelheid en gebruikersgemak worden vergroot. Dankzij QlikView Publisher heb je topdown controle over analyses, restricties en datamanagement. Als het gaat om structuur en autorisatie bepaal jij wie toegang heeft tot de data. Informatie deel je snel en veilig binnen je organisatie.

ONTWIKKEL MET EEN GERUST HART DANKZIJ DE QLIKVIEW TESTSERVER

Kwaliteit en nieuwe versies test je eenvoudig op de Qlikview testserver, voordat je gebruikers toegang geeft tot nieuwe inzichten. Zo kun je met een gerust hart de volgende stap zetten in je organisatie.

OVERSTAPPEN VAN QLIKVIEW
NAAR QLIK SENSE?

Vier jaar geleden werd Qlik Sense gelanceerd, de moderne opvolger van QlikView. Je hebt misschien gedacht: moeten we nu van tool veranderen? Je bent niet de enige! De klanten die zijn overgestapt van QlikView naar Qlik Sense zien een significante toename in het gebruik van Business Intelligence en Qlik binnen hun organisatie. Mensen die hiervoor met QlikView werkten gebruiken de nieuwe tool meer, en dankzij de verbeterde interface groeit het aantal nieuwe gebruikers.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN QLIKVIEW EN QLIK SENSE?

De interface is het grootste verschil tussen de tools. Qlik Sense faciliteert een intuïtieve gebruikerservaring door minder items tegelijk te presenteren en snelle antwoorden te geven op je belangrijkste vragen. Van daaruit kun je makkelijk selecties maken en inzoomen op de details of informatie vergelijken. Het geeft je werknemers meer mogelijkheden om data zelf te analyseren en verwerken.

HOE STAP JE OVER VAN TOOL?

Er zijn verschillende manieren om van QlikView naar Qlik Sense over te stappen. Een groot deel van je informatie in QlikView kan worden overgezet naar Qlik Sense. Van daaruit kun je gloednieuwe applicaties creëren, één applicatie per keer converteren of alles tegelijk migreren. Ontdek hier hoe dat werkt.

Laptop Cards - Wat is het verschil tussen qlikview en qlik sense

Onze QlikView Cases

In de loop der jaren bouwden ze voor diverse bedrijfsvraagstukken meer dan 400 oplossingen in QlikView. Hier vind je een selectie van de projecten waar we aan hebben gewerkt.

BLYCO

In een halve dag liet Climber met Qlik zien hoe zij gecompliceerde data vertaalden naar rapporten waar wij direct waardevolle inzichten uit konden halen. Dat maakte voor ons de instapdrempel lager om de samenwerking aan te gaan.

»Het inplannen van halffabricaten kost nu een slechts een half uur per dag en dat was voorheen drie a vier uur per dag.« Johnny Stoeten, Purchase Manager Blyco Textile Group BV

>> Bekijk onze case

NOC*NSF

Het is de huidige ambitie van NOC*NSF om Nederland in de top 10 van topsportlanden in de wereld te brengen en de sportparticipatie in elke stad, dorp en wijk in Nederland met tien procent te verhogen.

»In slechts enkele uren kunnen we sportbonden nu opleiden in het gebruik van KISS om hun sportverenigingen van adviezen te voorzien. Een wijkgerichte aanpak is nu zelfs mogelijk. De gebruikersvriendelijkheid van QlikView maakt dat gebruikers snel feitelijke inzage krijgen.« Reactie Bas Van Haren, Projectleider Kennis en Informatie Systeem Sport, NOC*NSF

>> Bekijk onze case

MAAK OP MAAT GEMAAKTE RAPPORTEN
MET QLIK NPRINTING

Hoe ziet je omzet eruit in vergelijking met de begroting? Wat is het meest verkochte product? Wat waren de totale ziekteverlofdagen deze maand? Met Qlik NPrinting kun je gemakkelijk aangepaste rapporten maken door middel van de drag-and-drop functie. Deze rapporten kunnen gemakkelijk worden verspreid via e-mail, intranet of andere kanalen, naar een of meerdere gebruikers binnen je organisatie. Bepaal zelf de timing en frequentie van het verspreiden van deze rapporten en pas het formaat van het rapport gemakkelijk aan naar PDF, HTML, Word, Excel of Powerpoint.

Climber Qlik NPrinting

QLIKVIEW PRIJZEN EN LICENTIEMODEL

Een BI-oplossing van QlikView bestaat uit drie delen: virtuele of fysieke hardware, een serverlicentie en gebruikerslicenties. Wij helpen je kiezen welke hardware je nodig hebt, en staan je bij met de installatie en het opzetten van het ecosysteem. Als laatste koop je een serverlicentie en een aantal gebruikerslicenties.

TYPEN GEBRUIKERSLICENTIES

– Named User Cal: Een licentie op naam met toegang tot de volledige BI-oplossing. Dit type licentie past bij gebruikers die vaak met QlikView werken in veel verschillende applicaties.

– Document Cal: Geeft één persoon onbegrensd toegang tot een applicatie. Als een persoon bijvoorbeeld toegang wil tot twee applicaties, dan zijn er twee Document Cal licenties nodig.

– Session Cal: Geeft meer dan vijftig gebruikers toegang tot de hele BI-oplossing, maar kan maar door één persoon tegelijk gebruikt worden.

– Usage Cal: Eén uur toegang, tijdens een login, per 28 dagen. De licentie is niet gekoppeld aan een specifiek persoon.

QLIKVIEW PRIJZEN – STARTERSPAKKET

QlikView is beschikbaar als starterspakket inclusief serverlicentie en tien Named-User-Cal-licenties. Geldig totdat de onderhoudskosten 20% per licentie per jaar bereiken.

MEER GEBRUIKERS

Om te beginnen kun je meerdere gebruikerslicenties toevoegen. Je kunt ook licenties uit andere pakketten aanschaffen wanneer je maar wilt.

KOSTENINSCHATTING GEBRUIKERSLICENTIES?

Om in te schatten hoeveel gebruikerslicenties je nodig hebt, baseren we ons op de hoeveelheid gebruikers en hoe vaak ze met de oplossing zullen werken. Neem contact met ons op en we kunnen een offerte opstellen met een kosteninschatting voor de gebruikerslicenties, inclusief serverlicentie.

WIJ HELPEN JE MET JE QLIKPROJECT!

Climber Qlik Elite Channel Partner

Ben je op zoek naar QlikView-consultants voor je project? Bij Climber zijn we al in QlikView gespecialiseerd sinds de software in 2007 geïntroduceerd werd. De afgelopen jaren hebben we met ontzettend veel plezier meer dan 500 BI-oplossingen ontwikkeld voor zo’n driehonderd bedrijven uit verschillende sectoren. We zijn Qliks expertpartner in retail, manufacturing en consumer products. Lees hier meer over hoe we andere bedrijven hebben bijgestaan met hun QlikView-oplossingen.

WIE ZIJN WIJ?
Wij werken met een mix aan businessconsultants, BI-consultants en webdevelopers, elk met andere ervaringsgebieden en achtergronden. Zo lopen er hier bijvoorbeeld economen, civiele ingenieurs en systeemwetenschappers rond. Samen met onze technische experts bij Climber Expert Services helpen zij je om het beste te halen uit je Qlikview-oplossing.

NEEM CONTACT OP!
Of je nu vragen hebt over licenties, ontwikkeling, projectmanagement, hardware of hosting – neem contact op! Samen komen we tot de beste oplossing voor jou.

DEMO OF MEER INFORMATIE?

Wil je meer weten over Qlik en hoe dit je kan helpen binnen je organisatie? Neem dan contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen met het verbeteren van je organisatie.

Nick Rondeel

BI Manager
nick.rondeel@climber.nl
+31 6 48 63 07 65

Stef Comello

Managing Director
stef.comello@climber.nl
+31 6 81 78 98 97