Climber Worldwide

Maak je gereed!
Stap over van QlikView naar Qlik Sense

In 2014 werd Qlik Sense gelanceerd, de moderne web-based opvolger van QlikView. Je hebt het jezelf vast al eens afgevraagd: “Moeten we overstappen?” Afgezien van fantastische visuals en selfservice, wat is dan nog meer het nut van migreren als alle functies in QlikView nog werken? En als je besluit over te stappen, hoe zet je dan je huidige applicaties over? Hier beantwoorden we veelgestelde vragen; waarom het de moeite waard is om over te stappen en hoe je dat doet.

WAAROM OVERSTAPPEN?

Om concurrerend te blijven en om het maximale uit je data te halen, heb je de meest recente en beste tool nodig. Niet alleen maakt dat het werk van je medewerkers eenvoudiger, het helpt je tevens getalenteerde analisten aan te trekken. Zij helpen je om sneller dan ooit onderbouwde beslissingen te nemen.

EEN AANTREKKELIJKE EN INTUÏTIEVE TOOL IS MAKKELIJKER TE BEGRIJPEN EN LEUKER OM MEE TE WERKEN

De klanten die de afgelopen drie jaar zijn overgestapt, melden een aanzienlijke toename in het gebruik van zowel Qlik als Business Intelligence.

Bestaande gebruikers gebruiken de nieuwe tool nog intensiever en steeds meer werknemers beseffen de waarde ervan. Qlik Sense is aantrekkelijker, intuïtiever en daarnaast makkelijker te begrijpen en te gebruiken:

  • Qlik Sense kan bijvoorbeeld in je website of internet worden geïmplementeerd. Op deze manier blijven werknemers de tool in een vertrouwde interface gebruiken.
  • Qlik Sense is een selfservice analytische tool. Het geeft werknemers de mogelijkheid om data uit meerdere bronnen te halen, eigen rapporten te maken en vanuit een nieuw perspectief naar data te kijken.
  • QlikView is een uitstekende tool voor Guided Analytics, terwijl Qlik Sense het makkelijker maakt om de data zelf te onderzoeken en te analyseren. En dat is een vereiste voor ieder modern bedrijf.
  • Zowel QlikView als Qlik Sense bouwen op Qlik’s associatieve logica, wat je helpt om onverwachte relaties in data te vinden. De tool geeft ook antwoord op vragen waarvan je niet wist dat je ze had.

HET VERSCHIL TUSSEN VIEW EN SENSE

Wat zijn de verschillen tussen de tools? Kun je dezelfde dingen doen en werkt het dan ook? Het opvallendste verschil zit in de interactieve interface. Maar in principe kun je alles wat je in QlikView doet, ook in Qlik Sense doen. Een heleboel functies zijn hetzelfde, maar Qlik Sense is gebruiksvriendelijker en makkelijker te lezen dan QlikView. Gebruikers krijgen in Qlik Sense razendsnel antwoord op vragen. Het is eenvoudig om al je data te ontdekken en tot in detail erop in te zoomen, waarbij je jouw bevindingen onmiddellijk kunt vergelijken of bijstellen bij het ontstaan van nieuwe inzichten.

Feature and Function QlikView QlikSense

DRIE MANIEREN OM TE MIGREREN

Hoe werkt de daadwerkelijke migratie? Waar moet je beginnen? Ten eerste is het belangrijk om te beseffen, dat je een heleboel van het werk dat je QlikView hebt gestopt in Qlik Sense kunt hergebruiken. Wat betreft de daadwerkelijke migratie is er een aantal mogelijkheden om van QlikView naar Qlik Sense over te stappen. Je kunt compleet nieuwe applicaties creëren, applicaties een voor een converteren of alles in een keer migreren. Hieronder staan drie verschillende opties kort beschreven:

Climber Qlik chart

EEN VOOR EEN

De meeste bedrijven besluiten applicaties een voor een over te zetten van QlikView naar Qlik Sense. Je kunt ook kiezen voor een nieuwe, tijdelijke en eenvoudigere hulpapplicatie in Qlik Sense om later al je bestaande applicaties een voor een over te zetten. Dat geeft gebruikers de tijd om te wennen aan de nieuwe interface en de nieuwe manier van werken. Deze aanpak vergt een lagere initiële investering, maar het betekent wel een langere periode van werken met twee verschillende tools.

ALLES IN EEN KEER

De Big Bang is precies zoals het klinkt: het totale QlikView platform in één keer migreren naar Qlik Sense. Een groot project, maar ook snel en efficiënt waarbij je slechts kort met dubbele tools werkt. Deze optie geeft alle gebruikers een kickstart met Qlik Sense, maar kan een uitdaging vormen voor grotere bedrijven met een complexe structuur en meerdere gebruikers.

PARALLELE TOOLS

Heeft u een complexe IT-omgeving met veel applicaties? In dat geval is het gebruik van dubbele tools gedurende een korte periode een slim alternatief. Het lost tevens een aantal problemen op met betrekking tot de verschillende licenties. Je houdt beschikking over alle complexe oplossingen binnen QlikView, terwijl de nieuwe applicaties worden gebouwd in Qlik Sense. Eenvoudige applicaties worden echter wel gemigreerd naar het nieuwe platform. Deze optie zorgt voor een soepele overgang, maar is wel duurder. Je werkt namelijk gedurende langere tijd met twee tools.

WE HELPEN JE GRAAG BIJ DE MIGRATIE NAAR QLIK SENSE!

Velen overwegen een migratie van QlikView naar Qlik Sense. Denk daarbij aan het volgende: het gaat niet om het heruitvinden van het wiel, maar om het maximaliseren van datgene wat er is opgebouwd. Daarnaast zullen meer mensen binnen het bedrijf Business Intelligence (BI) gaan gebruiken. Bij Climber zijn we gespecialiseerd in Qlik sinds ons begin in 2007. De afgelopen jaren ontwikkelden we meer dan 500 BI-oplossingen voor meer dan 400 bedrijven in verschillende industrieën.

ONS TEAM

Ons team bestaat uit een mix van business consultants, BI-consultants en web developers. Zij hebben verschillende ervaringen en achtergronden zoals economen, bouwkundig ingenieurs en IT-specialisten. In samenwerking met onze technische experts bij Climber Expert Services halen ze het maximale uit jouw migratie naar Qlik Sense. En daarbij houden ze de eindgebruiker altijd in gedachten.

QLIK SENSE EXTENSIES

We zijn ook gespecialiseerd in Qlik Sense extensies. Door het toevoegen van de P&L-functionaliteit en een aantal andere slimme functies, kun je het maximale halen uit je Qlik Sense oplossing.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Dus of je nu vragen hebt over licenties, ontwikkeling, projectmanagement, hardware of hosting: neem contact met ons op! Samen vinden we de beste manier om de migratie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Climber Qlik Elite Channel Partner

SPECIALE AANBIEDING:
TEST QLIK SENSE – MET HET GEBRUIK VAN JE EIGEN DATA!

Voor slechts een beperkte tijd bieden we een compacte proof-of-concept demo aan. Maak kennis met Qlik Sense en test de tool met je eigen data! Misschien ben je geïnteresseerd in data van verkoop, financiën of inkoop? Binnen een dag bouwen we een simpele mock-up in Qlik Sense, gebaseerd op een aantal bestaande QlikView applicaties of compleet nieuwe data. Vervolgens krijg je een maand lang toegang tot de applicatie via onze testserver. In die tijd kunnen jij en je collega’s testen, klikken en verkennen. Laat je contactgegevens achter in het formulier hieronder en we komen snel bij je terug met een voorstel. We kijken uit naar je reactie!


Wil je meer weten over een migratie naar Qlik Sense?
Neem contact met ons op!

Nick Rondeel

BI Manager
nick.rondeel@climber.nl
+31 6 48 63 07 65

Stef Comello

Managing Director
stef.comello@climber.nl
+31 6 81 78 98 97