Climber Worldwide

Je wilt inzicht in hoe je onderneming presteert. Groei ontdekken en kosten besparen. Climber slaat een brug tussen Business en IT met Business Intelligence oplossingen (BI) die ertoe doen. Onze consultancy én software komen krachtig samen in kraakheldere management dashboards. Ons doel? Jouw bedrijf succesvol maken en samen kansen ontdekken. Stuurinformatie genereren die valide én betrouwbaar is. Precies wat jij nu nodig hebt. Zodat je vandaag de beslissing kunt nemen die morgen het verschil maakt. Creating Intelligent Business.

EUROPESE BI-CONSULTANCY

Bij Climber zijn we in Qlik gespecialiseerd sinds de software in 2007 geïntroduceerd werd. Vandaag zijn we Europa’s grootste Qlik partner met meer dan 100 medewerkers verdeeld over vijf kantoren in Stockholm, Malmö, Helsinki, London en Hengelo.

Climber Qlik Elite Channel Partner

De afgelopen jaren hebben we met ontzettend veel plezier meer dan 500 BI-oplossingen ontwikkeld voor zo’n 400 bedrijven uit verschillende sectoren. We zijn Qliks expertpartner in retail, manufacturing en consumer products.

Een vooruitziende blik

In 2007 hadden de Zweedse oprichters van Climber, Jan Sipek en Michael Nordstrom, een visioen. Zoals de industriële revolutie in de 18e eeuw enorme impact had op het bedrijfsleven en de samenleving, zo zou de technologische ontwikkeling een datarevolutie ontketenen. De vooruitziende blik van Jan en Michael is ruim tien jaar later het succes van Climber. De manier waarop we data gebruiken is uitgegroeid tot een van de belangrijkste factoren in het bedrijfsleven.

Climber – Part of Digia Group

In 2020 bundelde Climber de krachten met Digia, een digitaliseringsexpertise centrum met meer dan 1.500 medewerkers. Digia is een software- en dienstenbedrijf dat technologische mogelijkheden en menselijke capaciteiten combineert om intelligente bedrijven, samenlevingen en een duurzame toekomst te bouwen. Het hoofdkantoor van Digia is gevestigd in Helsinki en het bedrijf opereert wereldwijd met zijn klanten.

De propositie van Digia omvat alle lagen van digitalisering en datagebruik: digitale diensten, bedrijfssystemen, integratie en API-oplossingen, evenals oplossingen voor databeheer en -analyse. Digia is genoteerd aan NASDAQ Helsinki (DIGIA) en de netto-omzet in 2023 bedroeg 192 miljoen euro.

8 WEETJES OVER ONS

About us 8 fast facts

Onze kantoren

Onze klanten

Onze aanpak

We combineren businesskennis met technische expertise. Ons ervaren team is onder andere actief in supply chain, logistics en manufacturing. Wij begrijpen de wisselwerking tussen mens, proces en systeem in relatie tot actuele businessvragen. We vertalen organisatiebehoeften naar heldere datavisualisaties om KPI-gestuurd te werken. Een succesvol project is gebaseerd op een nauwe samenwerking. Daarom geloven wij in de kracht van een partnership: uitdagingen en kansen begrijpen. Doel? Samen een visie formuleren om méér impact te hebben dankzij de inzet van BI.

Verandering is de enige constante

Met gezonde kritische blik dagen we je uit: welke inzichten zijn écht bruikbaar voor je business? Onze BI consultants luisteren én vragen door. Zo creëren we samen stuurinformatie, zodat jij kunt excelleren op het snijvlak van sales, marketing, logistiek, inkoop of human resources. We denken in termen van verandering. De waarde van onze oplossingen ligt in handen van de gebruikers van je organisatie. Zij maken het verschil. Opleiding en coaching zijn topprioriteiten in elk project om de effectiviteit van de BI-oplossing te waarborgen.

Onze technische expertise is de ruggengraat

We werken nauw samen met technologiepartners. Betreffende supportteams testen nieuwe producten en releases voortdurend, voordat ze gelanceerd worden. Wij willen onze klanten uitsluitend de beste oplossing bieden. Onze BI consultants zijn deskundig en gecertificeerd als het gaat om de inzet van consultancy en software, daar kun je op vertrouwen. Naast installaties en doorontwikkeling van geïmplementeerde oplossingen bieden wij ook volledig support op het snijvlak van beheer, training en gebruikersondersteuning als problemen of nieuwe behoeften zich voordoen.

"In een halve dag liet Climber met Qlik zien hoe zij gecompliceerde data vertaalden naar rapporten waar wij direct waardevolle inzichten uit konden halen. Dat maakte voor ons de instapdrempel lager om de samenwerking aan te gaan."
Johnny Stoeten, Purchase Manager, Blyco Textile Group BV

Meer weten? Neem contact op met ons.

Stef Comello

Managing Director
stef.comello@climber.nl
+31 6 81 78 98 97

Jan Sipek

CEO & Founder
jan.sipek@climber.eu
+46 70 911 91 09