Climber Worldwide

Haal nog meer uit Qlik Sense met Vizlib Extensies

Vizlib Extensies zijn jouw shortcut naar nog meer en betere functionaliteiten! Met de extensies van Vizlib voeg je gemakkelijk slimme en gepersonaliseerde functies en visualisaties toe aan Qlik Sense. Daar wordt Qlik Sense nóg slimmer, veelzijdiger en gebruiksvriendelijker van. Met andere woorden: Vizlib Extensies maken van Qlik Sense een complete bedrijfsoplossing. Waar je nu je tijd spendeert aan het ontwikkelen en support bieden, kun je met Vizlib jouw focus verplaatsen naar het vinden van waardevolle inzichten in de data. Omdat de extensies eenvoudig te gebruiken zijn kun je direct aan de slag, zonder zelf te hoeven coderen. Ze zijn volledig ondersteund en werken met elke release van Qlik Sense. Gebruik je QlikView? De Vizlib Extensies zijn de weg naar een betere BI-oplossing. De functionaliteiten die je kent en waardeert van QlikView, maar dan in Qlik Sense.

Vizlib Extensions

VIZLIB EN CLIMBER

Vizlib is de marktleider in het ontwikkelen van extensies voor Qlik Sense. Climber is de belangrijkste verkooppartner voor de Benelux-regio. Samen brengen Climber en Vizlib een compleet aanbod van functies en visualisaties.

Climber Extensies – Nu onderdeel van Vizlib

Bij Climber ontdekten we de noodzaak en de voordelen van extra functies in Qlik Sense. Ook zagen we hoe belangrijk het was om de extra functies van begin tot eind te ondersteunen voor gebruikers. Het merk ‘Climber Extensies’ was geboren. We ontwikkelden meerdere extensies, onder andere de welbekende Climber Custom Report en het Climber Finance Report: allebei TED-geaccrediteerd door Qlik. Sinds 2019 worden alle extensies van Climber verkocht onder het merk Vizlib.

Climber - Vizlib extensions partner

Welke Extensies zijn beschikbaar?

Vizlib Extensies worden aangeboden in vier verschillende pakketten, zodat alle visuele en functionele wensen ondervangen kunnen worden. Vizlib Library verschaft een breed aanbod van visualisaties die het UI-design versterken en helpen om intuïtieve en aantrekkelijke user experiences te creëren. Vizlib Self-Service verbetert de toegankelijkheid van de data en maakt data beter toegankelijk voor iedereen binnen de organisatie. Vizlib Finance is de extensie voor de financiële toepassing. Dit pakket biedt de mogelijkheid om P&L-tabellen en -balansen te importeren in Qlik Sense en hier realtime commentaar aan toe te voegen. Vizlib Collaboration brengt de communicatie naar een geheel nieuw niveau, waardoor je organisatie transparanter wordt.

– VIZLIB LIBRARY –
GEMAKKELIJKE NAVIGATIE EN VERFIJNDE GRAFIEKEN

In Vizlib Library vind je alle mogelijkheden tot visuele analyse waar je altijd van droomde. Zo creëer je met Vizlib Library een intuïtieve user experience en heb je de optie om visualisaties te personaliseren naar de wensen van jouw bedrijf, zonder dat hier enige coding aan te pas komt. 

BASISGRAFIEKEN

Er gaat niks boven de functionaliteit van basisgrafieken. Simpel gezegd – Vizlib Library biedt een aanbod aan visualisaties waar je niet meer zonder gaat kunnen. De inbegrepen extensies zijn: cirkeldiagrammen, scatter plots, lijngrafieken, staafdiagrammen en meerdere combinaties. Daarnaast bevat het pakket de meest populaire dashboardfuncties zoals referentielijnen, HTML tooltips, ondersteuning voor “Alternate States”, personaliseerbare achtergronden en meer. Daarnaast krijg je toegang tot geavanceerde analytische mogelijkheden zoals forecasting en clustering, zonder zelf te hoeven scripten of coderen!

GEAVANCEERDE GRAFIEKEN

Geavanceerde grafieken vergemakkelijken het creëren van dynamische, interactieve dashboards die je een snel overzicht van je data bieden. Deze visualisaties helpen jou om de lat hoger te leggen met verfijning en extra functionaliteiten voor je dashboards. Met de geavanceerde grafieken kun je gemakkelijk uitschieters identificeren en hierop inzoomen. Dit pakket omvat extensies zoals de Sankey Chart, KPI Designer, Activity Gauge, Heatmap, Story Timeline, Venn Diagram en Mekko Chart.

SELECTIE-OBJECTEN

Onze handige selectie-objecten helpen jou om een mooi en goed georganiseerd dashboard op te zetten waar je alles vindt wat je nodig hebt om je sheets te configureren. Met talrijke styling- en format-opties meng je de onderdelen naadloos met het unieke design van je dashboard. Objecten omvatten de extensies zoals Slider, Calendar, Advanced Text Object, Filter en Line Object.

NAVIGATIE-OBJECTEN

Met het Vizlib Sheet Menu kun je jouw sheets binnen het dashboard snel en eenvoudig groeperen en organiseren. Het is een geweldig alternatief voor complexe Qlik mashups. Met Sheet Menu kun je gemakkelijk schakelen tussen Qlik Sense visualisaties, individuele diagrammen en dashboards. Met slechts enkele muisklikken navigeer je simpel door al je data.

De Vizlib Container Grid extensie is een flexibele container die assisteert in het optimaal organiseren van je diagrammen en grafieken. Dit tilt de gebruikerservaring naar een nieuwe niveau. De container verkleint de bouwtijd aanzienlijk, ondersteunt vooraf ingestelde selecties en is responsief aan je schermgrootte, waardoor het bouwen van gebruiksvriendelijke dashboards nog makkelijker wordt.

TABELLEN

Zowel de pivot table en de straight table geven je de mogelijkheid om jouw gegevens te arrangeren en visualiseren op een manier die het gemakkelijk te lezen, te analyseren en te gebruiken maakt. Deze tabellen bieden een breed scala aan functies die de gebruikservaring vereenvoudigen en verbeteren. Dynamische kolom-aanpassingen, visuele indicatoren, HTML tooltips en een ruim aanbod aan opmaakopties zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

HET COMPLETE VIZLIB LIBRARY OVERZICHT!

Wil je een compleet overzicht van de Vizlib Library? De PDF-catalogus geeft je gedetailleerde informatie over functies en mogelijkheden van alle visualisaties die onderdeel zijn van de Library.

vizlib library catalouge

– VIZLIB SELF-SERVICE –

Self-Service – doet het zelf (DIY) – CREËER JE EIGEN RAPPORTEN EN GRAFIEKEN

Met de Vizlib Self-Service extensies sorteer, analyseer en visualiseer je de gegevens, zonder enige hulp van je BI- of IT-team. Daardoor heb je meer tijd voor wat echt belangrijk is: analyseren, conclusies trekken en het maken van beter geïnformeerde beslissingen. Met andere woorden, je haalt het meeste uit je gegevens en je BI-investering. Self-service analytics als werkvorm verbetert de datageletterdheid binnen je organisatie, waardoor je sneller slimmere beslissingen kunt nemen op basis van de feiten!

CUSTOM REPORT

Het Custom Report, voorheen het Climber Custom Report, stelt je in staat om tabellen precies zo te configureren als je wilt, zonder dat je hoeft te wachten op hulp van je BI- of IT-afdeling! Zoek je een dynamische pivot table? Met het Custom Report kun je dynamische tabellen en pivot tables maken, gebaseerd op gegevens in mastertabellen. Selecteer je dimensies en meetwaarden en verplaats kolommen en rijen met gemak. Dit creëert de weergave die je nodig hebt zonder dat je een sheet hoeft te bewerken. Je hebt dus geen Qlik Sense Professional licenties nodig! Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de juistheid van de berekeningen. Ook kun je vooraf ingestelde lay-outs opslaan en vastzetten met bookmarks.

SELECTION BAR

De horizontale Selection Bar is de manier om eenvoudig en mooi veelgebruikte velden en functies te visualiseren in je dashboard. De Selection Bar, voorheen de Climber Selection Bar, is perfect voor het creëren van nette en goed georganiseerde toolbar. Daarbij kun je de Selection Bar linken met andere Qlik Sense documenten, gemakkelijk variabelen instellen en data selecteren, terwijl de extensie je blijft vertellen waar in je data je je bevindt.

KPI EXTENSIE

De KPI Extensie, voorheen de Climber KPI Extensie, toont KPI’s en trends in hetzelfde object. Configureerbare kleuren en toevoegen van trends maken het eenvoudig om targets te vergelijken met de daadwerkelijke prestaties door de tijd heen. Dit geeft meer inzicht dan een eenvoudige KPI en het ziet er fantastisch uit. De KPI Extensie is volledig responsief en werkt net als elk standaardobject in Qlik Sense. Met de actieknoppen kun je makkelijker navigeren vanuit je dashboard naar details op andere sheets.

CONTAINER BOX

Je hebt beperkte ruimte, maar je wilt zoveel mogelijk opties. Dan is Container Box de oplossing: een eenvoudige, maar krachtige aanvulling op de Qlik Sense interface. De Container Box biedt de mogelijkheid om alternatieve objecten in dezelfde interface op te nemen. Selecteer met gemak de objecten die je wilt weergeven via menu’s of pictogrammen. Je kunt zelfs een container toevoegen in een container! De Container Box stond voorheen bekend als Climber Container Extensie.

CARDS EXTENSIE

Met Cards Extensie, voorheen Climber Cards Extensie, kun je foto’s toevoegen aan je tabellen en dashboards verfijnen, wat zorgt voor een snellere herkenning. Je kunt bijvoorbeeld afbeeldingen van producten, logo’s of zelfs mensen toevoegen, waardoor lijsten dynamischer en visueel aantrekkelijker worden.

DE COMPLETE VIZLIB SELF-SERVICE BIJBEL!

Wil je een compleet overzicht van Vizlib Self-service? Deze PDF-catalogus geeft gedetailleerde informatie over alle extensies binnen dit pakket.

vizlib self service catalouge

– VIZLIB FINANCE REPORT –

Dynamische P&L-schema’s, balansoverzichten en cash flow

Ontworpen om P&L-schema’s en balanstabellen te presenteren aan je CFO zoals hij of zij prefereert. Vizlib’s Finance Report is gebouwd om te voldoen aan de eisen en verwachtingen van de moderne financiële afdeling. Geavanceerde opmaak- en personalisatiemogelijkheden zorgen ervoor dat elk financieel rapport er geweldig uitziet. Eindelijk: een complete oplossing in Qlik Sense voor de financiële afdeling!

VIZLIB FINANCE
Financiële afdelingen hebben unieke analyse- en rapportage-behoeften die hen uniek maken ten opzichte van andere bedrijfsafdelingen. Met Finance Report, voorheen Climber Finance Report Extensie, hebben we tabellen gemaakt die aan deze specifieke behoeften voldoen, waardoor het eenvoudig is om de P&L te creëren die je organisatie nodig heeft. Gebruikers kunnen op hun gegevens inzoomen om sneller waardevolle inzichten te ontdekken en te verkennen. Bekijk de video en zie hoe het werkt!

REALTIME COMMENTAAR
De mogelijkheid om in realtime commentaar toe te voegen aan uw rapporten tilt rapporteren naar een nieuw niveau. Alle opmerkingen zijn direct zichtbaar zonder dat je hoeft te herladen of te wachten. Dat voorkomt verwarring of eindeloze revisies. De set-up is volledig veilig en werkt perfect op verschillende niveaus van rapportage. Een business unit kan bijvoorbeeld alleen commentaar geven op haar eigen gegevens, terwijl de regiomanager verdere opmerkingen kan toevoegen en de CEO het gehele plaatje ziet.

DE COMPLETE VIZLIB FINANCE BIJBEL!

Wil je een compleet overzicht van Vizlib Finance? Deze PDF-catalogus geeft gedetailleerde informatie over alle extensies binnen dit pakket.

Vizlib Finance catalouge

– VIZLIB COLLABORATION –

COMMUNICEREN, BECOMMENTARIËREN, CHATTEN, SAMENWERKEN – INTEGREREN EN ALERTS ONTVANGEN

Een gloednieuwe manier om mensen en data bij elkaar te brengen. Ontdek wat er met je besluitvormingsproces gebeurt wanneer je jouw team in staat stelt om samen over data te praten, kennis te delen, en samen te werken zonder dat zij ooit Qlik Sense hoeven te verlaten. Leg de lat hoger: help je team om één gemeenschappelijke data-taal te gebruiken en versterk de datageletterdheid. Dat kan allemaal met een enkele plug-and-play extensie.

Vizlib Teamwork

Met Teamwork kun je de communicatiecyclus in je organisatie verkleinen. Of het nu gaat om specifiek commentaar op een grafiek, object of op de gehele sheet – alle commentaren worden opgeslagen: online, op locatie of in je eigen private cloud. Creëer en deel inzichten direct met je collega’s om meer context te bieden en miscommunicatie te voorkomen. Je kunt zelfs persoonlijke aantekeningen maken bij specifieke selecties, grafieken of op het hele sheet.

Deel opmerkingen en stuur notificaties met een link van een object of grafiek via e-mail, Slack of Microsoft Teams om relevante collega’s te waarschuwen. Houd alle essentiële communicatie op één plaats, chat met je collega’s en verzamel feedback in realtime.

VIZLIB INPUT FORM

Het Vizlib Input Form kan je gebruiken om input van gebruikers te verzamelen en nieuwe  datapunten toe te voegen aan je reeds gepubliceerde Qlik Sense-applicaties. Door gebruik te  maken van REST kan het Vizlib Input Form dynamische data naar vrijwel alle business tools sturen  vanuit een ander systeem, zoals je CRM, e-mail, Slack of een uitvoerbestand zoals .cvs of qvf.  Het is super eenvoudig om een aangepast, merkgebonden input formulier te ontwerpen dat  perfect aansluit op jouw dashboards. Net als een blanco enquêteformulier kan Vizlib Input Form  worden aangepast aan elke use-case of zakelijke behoefte: van vragenlijsten, en enquêtes tot  bestelformulieren: bijna alles wat input van buitenaf nodig heeft is uitvoerbaar.

Vizlib Input Form kan ook gebruikt worden om verschillende “what-if” scenario’s te verkennen en  ontdekken. Update meerdere Qlik Sense-variabelen ‘on the fly’ om je voorspellingsmodellen  direct in je dashboard te verfijnen. Door gebruik te maken van deze makkelijke manier verbeter je  je strategische en operationele acties met bedrijfssimulaties in real-time.

VIZLIB WRITEBACK TABLE

Read-only dashboards zijn verleden tijd. Met Vizlib Writeback Table kun je direct in het dashboard  bewerken, updaten en opmerkingen toevoegen terwijl je in de analyse flow blijft. Het is  vergelijkbaar met spreadsheets in Qlik Sense, maar veel krachtiger. Dit omdat je de mogelijkheid  hebt om gegevens te corrigeren, informatie toe te voegen, getallen aan te passen en nieuwe  data-segmenten aan te maken. Vizlib Writeback Table maakt het mogelijk om de formaten en  afmetingen van Qlik te bewerken en foutloos nieuwe data toe te voegen. Dit wordt gedaan met  behulp van dropdowns, vrije tekstvelden, radioknoppen, tags en nog veel meer opties.

Ben je nog steeds afhankelijk van spreadsheets en gedeelde bestanden zonder versiebeheer om je  nieuwste gegevens te verzamelen en te combineren? Vizlib Writeback Table geeft je een  workaround met een handmatig proces, een foutmarge in het onderhouden van meerdere  spreadsheets, door je direct in Qlik Sense te laten werken met met de beoogde data.

DE COMPLETE GIDS VOOR VIZLIB COLLABORATION!

Wil je een compleet overzicht van Vizlib Collaboration? Deze pdf-catalogus vertelt je alles wat je moet weten over alle extensies die onderdeel zijn van deze pakketten.

Vizlib Collaboration Catalouge

– VIZLIB GANTT –

VOLLEDIGE CONTROLE OVER DE PROJECTEN, HET BEHEER VAN DE ACTIES, DE DEADLINES EN DE BUDGETTEN

Vizlib Gantt is een intuïtief, visueel schema voor projectmanagement in Qlik Sense. Het biedt de mogelijkheden die je nodig hebt om de projecten bij te houden, activiteiten, deadlines, budget te beheren en middelen te optimaliseren.

Een Extension boordevol krachtige functies zoals HTML-tooltips met afbeeldingen en links die zichtbaar worden als je er met de muis overheen beweegt, dynamische markeringen en mijlpalen om de status te controleren ten opzichte van de planning en natuurlijk veel stylingmogelijkheden. Vizlib Gantt for Qlik Sense zal snel je go-to worden voor een visueel overzicht van de plannen, status en doelen in alle complexe projecten.

PROJECTPLANNING

Volledige controle. Houd de status van het project bij door dynamische markeringen of mijlpalen te gebruiken en behoud een 360-grip op het schema, hoe complex het ook is. Gebruik visuele rapporten voor een snel overzicht en begrip van de afhankelijkheden tussen de activiteiten – voor een eenvoudigere prioritering.

VISUALISEER HET PROCES

Ontdek de knelpunten en optimaliseer de workflows. Krijg een compleet overzicht van complexe datastromen en processtappen om risico’s eenvoudig te voorspellen, zoals vertraagdebetalingen en -leveringen of klantverloop.

RESOURCEPLANNING

Weet wie wat doet en wanneer. Zie hoe de beschikbare capaciteit wordt ingezet, wie ruimte heeft om in te springen en te ondersteunen en welke taken weinig progressie laten zien door gebrekkig resource management.

KRIJG HET HELE PLAATJE

Visualiseer de aaneenschakeling van gebeurtenissen. Uitgebreide complexe projecten met veel bewegende delen kunnen bijzonder uitdagend zijn om op tijd, binnen het budget en zonder incidenten te kunnen leveren. Ongeacht in welke branche je actief bent, je kan alle kritieke mijlpalen in nette chronologische volgorde bekijken en een volledig overzicht krijgen van het gehele project.

DE COMPLETE GIDS VOOR VIZLIB GANTT!

Wil je een compleet overzicht van Vizlib Gantt? Deze pdf-catalogus vertelt je alles wat je moet weten over alle extensies die onderdeel zijn van deze pakketten.

Vizlib Gantt Catalouge

Hoe werkt het?

KIES EEN PAKKET EN MELD JE AAN VOOR EEN ABONNEMENT

Selecteer het pakket dat het best aansluit op jouw wensen: Library of Self-Service. Hierna heb je de mogelijkheid om het Vizlib Finance Report of Vizlib Collaboration toe te voegen. De pakketten zijn ontworpen om een krachtige totaaloplossing te bieden. Dat betekent dat je een abonnement kunt kopen voor het gekozen pakket, maar niet voor individuele extensies. We geven je graag een demo om de volledige functionaliteiten en het potentieel van het pakket van jouw keuze te laten zien. De pakketten zijn verkrijgbaar in maandabonnementen en worden afgesloten op bedrijfsniveau. De abonnementen worden automatisch verlengd, zonder vaste voorwaarden en je kunt opwaarderen van het ene pakket naar het andere wanneer je maar wilt. De maandelijkse vergoeding is gebaseerd op het aantal gebruikers en wordt op jaarbasis gefactureerd.

WAT HOUDT JE ABONNEMENT IN?

Abonnementen omvatten support op het product, updates en alle add-ons die in de loop van de tijd aan het pakket worden toegevoegd.

INSTALLATIE

Na aanmelding voor een abonnement is installatie de volgende stap. Uitbreidingen worden naadloos geïnstalleerd via het QMC. Heb je hulp nodig? Neem contact op met support@climber.eu.

SUPPORT

Je abonnement omvat reguliere productondersteuning om ervoor te zorgen dat de extensies naadloos samenwerken met nieuwe versies van Qlik Sense. Wij ondersteunen nieuwe versies van Qlik Sense op het moment van hun lancering of binnen enkele dagen. Alle support cases worden beheerd via ons ticketing systeem. Stuur je vragen per e-mail naar support@climber.eu.

HOE BEGIN JE?
PROBEER DE EXTENSIES GRATIS!

Vizlib’s productpakketten zijn gratis te testen voor maximaal 5 gebruikers. Eén Vizlib gebruikerslicentie geeft een individu de mogelijkheid om alle Vizlib Extensies binnen de Qlik Sense omgeving te gebruiken op basis van zijn of haar gebruikers-ID, ongeacht of hij of zij een app-ontwikkelaar, app-gebruiker of eindgebruiker is. Een Vizlib-licentie dekt alle use cases voor de genoemde gebruiker en is gelijk aan een toegewezen Qlik Sense Token.

Gratis proefversie, een demo boeken of meer informatie over de producten van Vizlib? Neem contact met ons op!

Neem contact op om meer te weten te komen over de extensies of vraag een online demo aan.


Stef Comello

Managing Director
stef.comello@climber.nl
+31 6 81 78 98 97

Nick Rondeel

BI Manager
nick.rondeel@climber.nl
+31 6 48 63 07 65