Climber Worldwide

NOC*NSF

Het is de huidige ambitie van NOC*NSF om Nederland in de top 10 van topsportlanden in de wereld te brengen en de sportparticipatie in elke stad, dorp en wijk in Nederland met tien procent te verhogen.

»In slechts enkele uren kunnen we sportbonden nu opleiden in het gebruik van KISS om hun sportverenigingen van adviezen te voorzien. Een wijkgerichte aanpak is nu zelfs mogelijk. De gebruikersvriendelijkheid van QlikView maakt dat gebruikers snel feitelijke inzage krijgen.«

// REACTIE BAS VAN HAREN – Projectleider Kennis en Informatie Systeem Sport, NOC*NSF

 

Vragen

  • Hoe kunnen we beleid ontwikkelen op basis van feiten, in plaats van op gevoel?
  • Hoe krijgen we inzicht in Nederlandse sportparticipatie op postcodeniveau gerelateerd aan leeftijd, geslacht, beoefende sport en sociaaleconomische kenmerken?
  • Hoe kunnen we beschikbare velden eenvoudig, beveiligd via het web aanleveren waarbij de gebruiker zelf op ontdekkingstocht kan gaan?


Uitdagingen

  • Ambitie om Nederland in de top 10 van topsportlanden in de wereld te brengen.
  • Sportparticipatie in elke stad, dorp en wijk in Nederland met 10 % verhogen.

 

»QlikView en KISS stellen ons in staat om onze doelstelling, het verhogen van de sportparticipatie naar 75%, te realiseren door acties te ontwikkelen op basis van feitelijke gegevens, trends en analyses.«

// ERIK LENSELINK – Manager Sportontwikkeling, NOC*NSF over het resultaat


Oplossing
NOC*NSF ontwikkelt samen met Climber als consultancy- en implementatiepartner het project KISS, dat staat voor Kennis-en Informatiesysteem Sport. Gebaseerd op QlikView Business Discovery; een dashboard, voorzien van een analyse- en rapportageoplossing. Het biedt de juiste mogelijkheden om data te zoeken, visualiseren, vergelijken, analyseren en consolideren.

VERTEL HOE WIJ KUNNEN HELPEN

Haal jij alles uit je data? Als je informatiebronnen mixt, integreert én vertaalt naar datavisualisatie kun je sturen op de prestatie van je organisatie. Climber is in dat geval je partner in business en staat voor je klaar om te helpen. Neem gerust contact op.

Nick Rondeel

BI Manager
nick.rondeel@climber.nl
+31 6 48 63 07 65

Stef Comello

Managing Director
stef.comello@climber.nl
+31 6 81 78 98 97