Climber Worldwide

Snel antwoord op je vragen met Qlik Sense

Qlik Sense is een modern en volledig webbased data analyse platform, gemaakt om iedereen binnen je organisatie data gedreven te laten werken.

Qlik Sense stelt alle gebruikers in je organisatie in staat stelt om flexibele, interactieve data visualisaties te maken. Ontworpen voor snelheid, in de cloud, on premise, of beide!

Qlik Sense verzamelt gegevens uit meerdere bronnen, zowel intern als extern, en helpt dankzij de associatieve in-memory technologie om een compleet beeld te vormen over de prestaties van jouw organisatie.

Waarom Qlik Sense?

Qlik Sense is gebaseerd op flexibele, in het oog springende visualisaties om analyses eenvoudig te communiceren én te begrijpen. Als gebruiker heb je de mogelijkheid en flexibiliteit om je analyses zelf vorm te geven op basis van wat JIJ wilt weten.

SELF SERVICE: CRËER JE EIGEN DASHBOARD
Maak eenvoudig interactieve datavisualisaties door middel van een flexibel drap-and-drop systeem. Verken je data met visualisaties die zich automatisch aanpassen aan je vooraf ingestelde parameters, zonder dat er een ontwikkelaar, consultant of ontwerper aan te pas komt. Andere onderdelen in Qlik Sense zijn:

  • Smart Search: Zoek en navigeer makkelijk door je complexe date om zo ontdekkingen te versnellen.
  • Selfservice: Maak gemakkelijk je eigen visualisaties door middel van het drag-and-drop systeem, zonder gebruik te moeten maken van complexe scripts.
  • Data integratie: Voeg gemakkelijk verschillende gegevensbronnen samen zo verborgen inzichten te ontdekken.
  • Benieuwd naar nog meer voordelen van Qlik Sense? Bekijk de video.

Qlik Sense: de standaard voor de 3e generatie data analytics!

Het platform is dynamisch en biedt veel ruimte om nieuwe databronnen toe te voegen. Alle dimensies, visualisaties en KPI’s kun je opslaan op één plek. Schaalbaar met slimme multi-cloud technologie zorgt ervoor dat de juiste mensen altijd toegang tot de juiste informatie hebben. Daar kun je op vertrouwen.

SELF-SERVICE IN QLIK SENSE

Qlik Sense biedt ook een self-service mogelijkheid die ondersteuning biedt op verschillende niveaus. Zo kun je als gebruiker je eigen analyses draaien op basis van wat je wil weten. Creëer eenvoudig je eigen doorsnedes en rapportages met drag’n’drop vanuit de bibliotheek met vooraf gedefinieerde dimensies, metrics en KPI’s. Je kunt ook eigen data toevoegen om jouw analyse-mogelijkheden nog verder uit te breiden.

Qlik Sense - Snel antwoord op je vragenmet qlik sense

VERANDER DE LAY-OUT EN VOEG NIEUWE DATA TOE

Het platform is dynamisch. De lay-out is eenvoudig aan te passen, en waar voeg je eenvoudig nieuwe databronnen toe. Alle dimensies, expressions en KPI’s zijn op één plek opgeslagen. Je kunt de BI-oplossing dus op een kosteneffectieve manier onderhouden.

VOORAF OPGESTELDE TOEGANGSNIVEAUS VOOR VEILIG GEBRUIK

Met Qlik Sense ben je er zeker van dat de juiste mensen toegang hebben tot de juiste informatie. Sommige medewerkers hebben toegang nodig tot aan de database om brondata vanuit het ERP-systeem te kunnen vergelijken. Anderen willen eigen variabelen aanmaken en eenvoudiger berekeningen uitvoeren. En weer anderen hebben alleen definitieve waarden nodig. Daarom biedt Qlik Sense beveiligingsrollen op verschillende niveaus. Deze rollen kunnen worden uitgebreid, zodat je eenvoudig gebruikersrechten kunt toewijzen, gebaseerd op wie wat kan zien en doen.

OVERSTAPPEN VAN QLIKVIEW NAAR QLIK SENSE?

Vier jaar geleden werd Qlik Sense gelanceerd, de moderne opvolger van QlikView. Je hebt misschien gedacht: moeten we nu van tool veranderen? Je bent niet de enige! De klanten die zijn overgestapt van QlikView naar Qlik Sense zien een significante toename in het gebruik van Business Intelligence en Qlik binnen hun organisatie. Mensen die hiervoor met QlikView werkten gebruiken de nieuwe tool meer, en dankzij de verbeterde interface groeit het aantal nieuwe gebruikers.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN QLIKVIEW EN QLIK SENSE?
De interface is het grootste verschil tussen de tools. Qlik Sense faciliteert een intuïtieve gebruikerservaring door minder items tegelijk te presenteren en snelle antwoorden te geven op je belangrijkste vragen. Van daaruit kun je makkelijk selecties maken en inzoomen op de details of informatie vergelijken. Het geeft je werknemers meer mogelijkheden om data zelf te analyseren en verwerken.

HOE STAP JE OVER VAN TOOL?
Er zijn verschillende manieren om van QlikView naar Qlik Sense over te stappen. Een groot deel van je informatie in QlikView kan worden overgezet naar Qlik Sense. Van daaruit kun je gloednieuwe applicaties creëren, één applicatie per keer converteren of alles tegelijk migreren. Ontdek hier hoe dat werkt.

Climber Evolution Qlik BI

QLIK SENSE DEPLOYMENT

Qlik Sense heeft, afhankelijk van de licentie, twee manieren om de omgeving in te richten.

  1. Qlik Sense Cloud: Qlik beheert en host de volledige omgeving.
  2. Qlik Sense Client Managed: De volledige Qlik Sense functionaliteit, ingericht zoals jij dat wilt. (on-premises, private cloud or public cloud).

LICENTIEMODEL

Je kunt Qlik Sense gratis uitproberen met een tijdelijke versie op de Qlik Cloud omgeving. Deze versie geeft je 30 dagen de tijd het volledige product te ervaren met je eigen data en direct nieuwe inzichten te verkrijgen.

Qlik Sense Client Managed Enterprise is de volledige versie van Qlik Sense die ingezet kan worden op lokale omgevingen, een cloud omgeving of als hybride setup. Zo geeft Qlik je organisatie maximale flexibiliteit. De kosten van Qlik Sense in jouw organisatie worden bepaald door een user-based (gebruikers) licentie model.

Als je deze Client Managed versie gebruikt, kan Climber het volledige management en support voor deze omgeving overnemen in Managed Qlik Services by Climber (MQS). Wil je het op een eigen (private cloud) omgeving gebruiken, kunnen we je ondersteunen met advies rondom de inrichting, hardware en installatie van de omgeving. Het is jouw keuze!

GEBRUIKERSLICENTIES

De Qlik Sense gebruikerslicenties zijn beschikbaar in drie verschillende varianten. Het aantal licenties per variant wordt bepaald door het aantal gebruikers en de mogelijkheden die zij moeten hebben.

Professionele gebruiker: een persoonlijke licentie waarmee de gebruiker volledige mogelijkheden in de tool heeft. Deze licentievorm is bedoeld voor medewerkers die elke dag met Qlik Sense werken en die zowel applicaties bekijken als kunnen creëren / aanpassen. Mits in de beveiliging zo ingesteld, hebben deze gebruikers toegang tot alle mogelijkheden van de tool inclusief administratieve rechten.

Analysegebruiker: een persoonlijke licentie die toegang geeft tot het gebruik van applicaties. Deze licentievorm is speciaal voor medewerkers die data willen analyseren en consumeren, maar niet zelf applicaties hoeven te bouwen of aan te passen. Ze kunnen bookmarks aanmaken, data met anderen delen in de tool en exporteren naar Excel.

Capaciteitsgebruiker: een consumptie gebaseerde licentie die een gebruiker dezelfde mogelijkheden geeft als de analysegebruiker. De capaciteitsgebruiker bevat een aantal minuten per maand die door verschillende gebruikers in een groep kunnen worden gebruikt. Deze licentie is speciaal voor medewerkers die af en toe toegang tot de applicaties en data nodig hebben.

LICENTIE-AANBOD

Neem contact met ons op voor een licentie-aanbod op maat, gebaseerd op de manier waarop je de tool wilt gaan gebruiken.

WIJ HELPEN JE MET JE QLIKPROJECT!

Climber Qlik Elite Channel Partner

Ben je op zoek naar Qlik Sense-consultants voor je project? Bij Climber zijn we al in Qlik Sense gespecialiseerd sinds de software in 2007 geïntroduceerd werd. De afgelopen jaren hebben we met ontzettend veel plezier meer dan 500 BI-oplossingen ontwikkeld voor zo’n 400 bedrijven uit verschillende sectoren. We zijn Qliks expertpartner in retail, manufacturing en consumer products. Lees hier meer over hoe we andere bedrijven hebben bijgestaan met hun Qlik Sense-oplossingen.

WIE ZIJN WIJ?
Wij werken met een mix aan businessconsultants, BI-consultants en webdevelopers, elk met andere ervaringsgebieden en achtergronden. Zo lopen er hier bijvoorbeeld economen, civiele ingenieurs en systeemwetenschappers rond. Samen met onze technische experts bij Climber Expert Services helpen zij je om het beste te halen uit je Qlik Sense-oplossing.

NEEM CONTACT OP!
Of je nu vragen hebt over licenties, ontwikkeling, projectmanagement, hardware of hosting – neem contact op! Samen komen we tot de beste oplossing voor jou.

DEMO OF MEER INFORMATIE?

Wil je meer weten over Qlik en hoe dit je kan helpen binnen je organisatie? Neem dan contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen met het verbeteren van je organisatie.

Nick Rondeel

BI Manager
nick.rondeel@climber.nl
+31 6 48 63 07 65

Stef Comello

Managing Director
stef.comello@climber.nl
+31 6 81 78 98 97