Climber Worldwide
Qlik Sense - Snel antwoord op je vragenmet qlik sense

SNEL ANTWOORD OP JE VRAGEN
MET QLIK SENSE

Qlik Sense is een responsieve, web-based BI-tool die gebruikers in je organisatie in staat stelt om flexibele, interactieve data visualisaties te maken. Ontworpen om gebruikers snel antwoord te geven op hun vragen. Qlik Sense verzamelt gegevens uit meerder bronnen, zowel intern als extern, om een compleet beeld te vormen over een specifiek gebied in je organisatie. Qlik Sense is gebaseerd op een associatieve in-memory technologie ontwikkeld voor meerdere gebruikers.

Waarom Qlik Sense?

Qlik Sense is gebaseerd op flexibele, in het oog springende visualisaties om analyses eenvoudig te communiceren én te begrijpen. Als gebruiker heb je de mogelijkheid om je analyse vorm te geven op basis van wat je wilt weten.

SELF SERVICE ANALYSE: CRËER JE EIGEN CANVAS
Maak eenvoudig interactieve datavisualisaties door middel van een flexibel drap-and-drop systeem. Verken je data met visualisaties die zich automatisch aanpassen aan je vooraf ingestelde parameters, zonder dat er een ontwikkelaar, datawetenschapper of ontwerper aan te pas komt. Andere onderdelen in Qlik Sense zijn:

– Smart Search: Zoek en navigeer makkelijk door je complexe date om zo ontdekkingen te versnellen.

– Selfservice: Maak gemakkelijk je eigen visualisaties door middel van het drag-and-drop systeem, zonder gebruik te moeten maken van complexe scripts.

– Data integratie: Voeg gemakkelijk verschillende gegevensbronnen samen zo verborgen inzichten te ontdekken.

– Benieuwd naar nog meer voordelen van Qlik Sense? Bekijk de video.

Qlik Sense biedt optimaal solution management

Het platform is dynamisch en biedt voldoende ruimte om nieuwe databronnen toe te voegen. Alle dimensies, visualisaties en KPI’s kun je opslaan op één plek. Database security is gegarandeerd: de juiste mensen krijgen toegang tot de juiste informatie. Daar kun je op vertrouwen.

SELF-SERVICE IN QLIK SENSE

Qlik Sense biedt ook een self-service mogelijkheid die ondersteuning biedt op verschillende niveaus. Zo kun je als gebruiker je eigen analyses draaien op basis van wat je wil weten. Creëer eenvoudig je eigen doorsnedes en rapportages met drag’n’drop vanuit de bibliotheek met vooraf gedefinieerde dimensies, metrics en KPI’s. Je kunt ook eigen data toevoegen om jouw analyse-mogelijkheden nog verder uit te breiden.

VERANDER DE LAY-OUT EN VOEG NIEUWE DATA TOE

Het platform is dynamisch. De lay-out is eenvoudig aan te passen, en waar voeg je eenvoudig nieuwe databronnen toe. Alle dimensies, expressions en KPI’s zijn op één plek opgeslagen. Je kunt de BI-oplossing dus op een kosteneffectieve manier onderhouden.

VOORAF OPGESTELDE TOEGANGSNIVEAUS VOOR VEILIG GEBRUIK

Met Qlik Sense ben je er zeker van dat de juiste mensen toegang hebben tot de juiste informatie. Sommige medewerkers hebben toegang nodig tot aan de database om brondata vanuit het ERP-systeem te kunnen vergelijken. Anderen willen eigen variabelen aanmaken en eenvoudiger berekeningen uitvoeren. En weer anderen hebben alleen definitieve waarden nodig. Daarom biedt Qlik Sense beveiligingsrollen op verschillende niveaus. Deze rollen kunnen worden uitgebreid, zodat je eenvoudig gebruikersrechten kunt toewijzen, gebaseerd op wie wat kan zien en doen.

OVERSTAPPEN VAN QLIKVIEW
NAAR QLIK SENSE?

Vier jaar geleden werd Qlik Sense gelanceerd, de moderne opvolger van QlikView. Je hebt misschien gedacht: moeten we nu van tool veranderen? Je bent niet de enige! De klanten die zijn overgestapt van QlikView naar Qlik Sense zien een significante toename in het gebruik van Business Intelligence en Qlik binnen hun organisatie. Mensen die hiervoor met QlikView werkten gebruiken de nieuwe tool meer, en dankzij de verbeterde interface groeit het aantal nieuwe gebruikers.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN QLIKVIEW EN QLIK SENSE?
De interface is het grootste verschil tussen de tools. Qlik Sense faciliteert een intuïtieve gebruikerservaring door minder items tegelijk te presenteren en snelle antwoorden te geven op je belangrijkste vragen. Van daaruit kun je makkelijk selecties maken en inzoomen op de details of informatie vergelijken. Het geeft je werknemers meer mogelijkheden om data zelf te analyseren en verwerken.

HOE STAP JE OVER VAN TOOL?
Er zijn verschillende manieren om van QlikView naar Qlik Sense over te stappen. Een groot deel van je informatie in QlikView kan worden overgezet naar Qlik Sense. Van daaruit kun je gloednieuwe applicaties creëren, één applicatie per keer converteren of alles tegelijk migreren. Ontdek hier hoe dat werkt.

LICENTIEMODEL

Er is een gratis desktopversie van Qlik Sense voor individuele gebruikers, een cloudversie op basis van een abonnement en een zakelijke versie voor bedrijven. De kosten zijn gebaseerd op de benodigde hardware en het licentiemodel waarin je gebruikerslicenties aanschaft. Wij doen een aanbeveling voor de hardware en ondersteunen je met de installatie en opzetten van de omgeving, binnen het framework van ons infrastructuuraanbod.

Gebruikerslicenties

De Qlik Sense gebruikerslicenties zijn persoonlijk en beschikbaar in twee verschillende varianten. Het aantal licenties per variant wordt bepaald door het aantal gebruikers en de mogelijkheden die zij moeten hebben.

Professionele gebruiker: een persoonlijke licentie waarmee de gebruiker volledige toestemming voor de tool heeft. Deze licentievorm is bedoeld voor jouw medewerkers die elke dag met Qlik Sense werken en die zowel applicaties kunnen creëren als aanpassen. Ze hebben toegang tot alle mogelijkheden van de tool en hebben daarnaast ook administratieve rechten.

Analysegebruiker: een persoonlijke licentie die toegang geeft tot het gebruik van gebruiksklare applicaties. Deze licentievorm is speciaal voor medewerkers die data willen analyseren en consumeren, maar niet zelf applicaties hoeven te bouwen of aan te passen. Ze kunnen bookmarks aanmaken, data met anderen delen in de tool en exporteren naar Excel.

LICENTIE-AANBOD

Neem contact met ons op voor een licentie-aanbod op maat, gebaseerd op de manier waarop je de tool wilt gaan gebruiken.

WIJ HELPEN JE MET JE QLIKPROJECT!

Ben je op zoek naar Qlik Sense-consultants voor je project? Bij Climber zijn we al in Qlik Sense gespecialiseerd sinds de software in 2007 geïntroduceerd werd. De afgelopen jaren hebben we met ontzettend veel plezier meer dan 400 BI-oplossingen ontwikkeld voor zo’n driehonderd bedrijven uit verschillende sectoren. We zijn Qliks expertpartner in retail, manufacturing en consumer products. Lees hier meer over hoe we andere bedrijven hebben bijgestaan met hun Qlik Sense-oplossingen.

WIE ZIJN WIJ?
Wij werken met een mix aan businessconsultants, BI-consultants en webdevelopers, elk met andere ervaringsgebieden en achtergronden. Zo lopen er hier bijvoorbeeld economen, civiele ingenieurs en systeemwetenschappers rond. Samen met onze technische experts bij Climber Expert Services helpen zij je om het beste te halen uit je Qlik Sense-oplossing.

NEEM CONTACT OP!
Of je nu vragen hebt over licenties, ontwikkeling, projectmanagement, hardware of hosting – neem contact op! Samen komen we tot de beste oplossing voor jou.

DEMO OF MEER INFORMATIE?

Wil je meer weten over Qlik en hoe dit je kan helpen binnen je organisatie? Neem dan contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen met het verbeteren van je organisatie.

BI-Manager
nick.rondeel@CLIMBER.NL
+31 6 486 307 65

Nick Rondeel

MANAGING DIRECTOR
STEF.COMELLO@CLIMBER.NL
+31 6 817 898 97

Stef Comello