Climber Worldwide
ClimberNL Qlik Insights Bot

Overal en waar je maar bent essentiële data ophalen dankzij de Qlik Insight Bot!

Een chatbot die aan de hand van jouw vraag bijpassende data ophaalt, waar je ook bent? Het bestaat! Qlik introduceert een nieuwe tool die – dankzij een koppeling met jouw Qlik dashboard in combinatie met kunstmatige intelligentie – jou op elk gewenst moment van de meest belangrijke data en inzichten kan voorzien.

Maak kennis met de Qlik Insight Bot

Om je op elk gewenst moment van data te voorzien, introduceert Qlik Insight Bot. Deze chatbot haalt snel en makkelijk, waar en wanneer je maar wilt gevraagde data op via de Qlik Sense Hub en via tools als Skype, Slack en Microsoft Teams. De connectie met het dashboard in combinatie met Natural Language Processing (NLP) maakt dat je binnen no-time de gewenste informatie onder je duim hebt.

Met behulp van Natural Language Processing koppelt Qlik Sense de juiste data aan een vraagstuk. Leer meer over hoe jij gewenste data kunt opvragen door het simpelweg stellen van een vraag dankzij NLP en de Qlik Insight Advisor.

Inzicht in essentiële data op elk moment van de dag

Door het groeiende gebruik van Business Intelligence (BI) en data, wil Qlik op deze wijze jouw ervaring met dashboards en data vereenvoudigen. Dankzij de Insight Bot ben je niet afhankelijk van een desktop en/of een kantoorruimte maar haal je op laagdrempelige manier essentiële data op via de chattools die je al gebruikt binnen de organisatie.

“Hoewel de Qlik Insight Bot van zichzelf erg slim is, is het belangrijk voldoende tijd te spenderen aan het inrichten van de tool zodat het op de juiste manier data kan ophalen en presenteren. Een goed begin is hierin echt het halve werk.”

Zo vraag je bijvoorbeeld als Sales Representative snel inzichten op voor een belangrijke meeting en verkrijg je als Store Manager ter plekke inzicht in je huidige voorraad op de winkelvloer. Let wel op: hoewel de Qlik Insight Bot van zichzelf erg slim is, is het belangrijk voldoende tijd te spenderen aan het inrichten van de tool zodat het op de juiste manier data kan ophalen en presenteren. Een goed begin is hierin écht het halve werk.

De veiligheid van data staat voorop

Het is ontzettend fijn om waar je ook maar bent data op te kunnen vragen. Maar je wilt natuurlijk wel dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. Daarom is de Qlik Insight Bot bijvoorbeeld gekoppeld aan de active directory (AD) van jouw organisatie en geeft het alleen resultaten terug waarvoor een gebruiker geautoriseerd is.

“Gebruikers die gekoppeld en geactiveerd zijn binnen de management consoles [van jouw organisatie] kunnen de gevraagde data ophalen en inzien. Zo zorgen we ervoor dat niet zomaar iedereen inzicht kan krijgen in de data van jouw organisatie.”

Onze tip aan Qlik

Wij zijn erg enthousiast over de nieuwe tool. De tool is ontzettend handig wanneer je veel buiten de deur aan het werk bent of tijdens een meeting snel essentiële data moet ophalen. Om de tool nog verder te ontwikkelen en de gebruiker een vertrouwd gevoel te geven, adviseren wij Qlik om de interface – waarin de data wordt gepresenteerd – af te stemmen op het uiterlijk van de al bestaande Qlik dashboards. Zo krijgen analisten en ieder ander die met de tool in aanraking komen het betrouwbare en veilige gevoel van Qlik.

Aan de slag met de Qlik Insight Bot

Om te allen tijde inzicht te krijgen in de juiste data, is het belangrijk om de tool te configureren met de wensen van jouw organisatie. Onze consultants helpen je graag bij het instellen van deze handige toepassing! Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende demo aan.

// Geschreven door: Simon van Meegdenburg – BI Consultant Climber

Email: simon.van.meegdenburg@climber.nl
Phone: + 31 6 11 62 68 58

Nieuws

Webinar: 4 keys to succeed with self-service BI in Qlik
Event

Webinar: 4 keys to succeed with self-service BI in Qlik

Sign up for our 30 min webinar on May 5 and get a fast track to self-service success in Qlik! Together with the telecom giant Telia we’ll address self-service from a user, process, platform and license aspect.

>> Sign up here!
Je bi-infrastructuur en -software altijd beschikbaar en up-to-date wanneer je overschakelt naar de cloud
Blog

Je bi-infrastructuur en -software altijd beschikbaar en up-to-date wanneer je overschakelt naar de cloud

Met het oog op de toekomst, waarin business intelligence & analytics steeds belangrijker wordt voor organisaties, is het cruciaal dat organisaties, van medewerkers tot stakeholders, geen hinder ondervinden van de IT-infrastructuur. Alleen dan is mogelijk om de focus te houden op wat écht belangrijk is: vooroplopen in de markt. We merken dat het up-to-date houden van de IT-infrastructuur en -software een grote uitdaging vormt voor veel bedrijven. Dit is eenvoudig te ondervangen door deze zaken uit te besteden aan experts.

>> LEES MEER
Pak je voorsprong met behulp van geoanalytics
Blog

Pak je voorsprong met behulp van geoanalytics

Je omzet of marge koppelen aan een locatie biedt veel inzichten. Ofwel, je business analyse koppelen aan locatie-software voor meer inzicht om data gedreven beslissingen te nemen. In de wereld van BI hebben we het dan over geoanalytics. Met geoanalytics verrijk je bestaande data en vergroot je de beleving van je data, en dus de inzichten die hieruit voortkomen. Dit is mogelijk voor het visualiseren van bezorgroutes op een wereldkaart tot het inzichtelijk maken van een looproute op een plattegrond van een winkel: Geoanalytics heeft een duidelijke meerwaarde in allerlei business sectoren.

>> LEES MEER