Climber Worldwide
ClimberNL Qlik Insights Bot

Overal en waar je maar bent essentiële data ophalen dankzij de Qlik Insight Bot!

Een chatbot die aan de hand van jouw vraag bijpassende data ophaalt, waar je ook bent? Het bestaat! Qlik introduceert een nieuwe tool die – dankzij een koppeling met jouw Qlik dashboard in combinatie met kunstmatige intelligentie – jou op elk gewenst moment van de meest belangrijke data en inzichten kan voorzien.

Maak kennis met de Qlik Insight Bot

Om je op elk gewenst moment van data te voorzien, introduceert Qlik Insight Bot. Deze chatbot haalt snel en makkelijk, waar en wanneer je maar wilt gevraagde data op via de Qlik Sense Hub en via tools als Skype, Slack en Microsoft Teams. De connectie met het dashboard in combinatie met Natural Language Processing (NLP) maakt dat je binnen no-time de gewenste informatie onder je duim hebt.

Met behulp van Natural Language Processing koppelt Qlik Sense de juiste data aan een vraagstuk. Leer meer over hoe jij gewenste data kunt opvragen door het simpelweg stellen van een vraag dankzij NLP en de Qlik Insight Advisor.

Inzicht in essentiële data op elk moment van de dag

Door het groeiende gebruik van Business Intelligence (BI) en data, wil Qlik op deze wijze jouw ervaring met dashboards en data vereenvoudigen. Dankzij de Insight Bot ben je niet afhankelijk van een desktop en/of een kantoorruimte maar haal je op laagdrempelige manier essentiële data op via de chattools die je al gebruikt binnen de organisatie.

“Hoewel de Qlik Insight Bot van zichzelf erg slim is, is het belangrijk voldoende tijd te spenderen aan het inrichten van de tool zodat het op de juiste manier data kan ophalen en presenteren. Een goed begin is hierin echt het halve werk.”

Zo vraag je bijvoorbeeld als Sales Representative snel inzichten op voor een belangrijke meeting en verkrijg je als Store Manager ter plekke inzicht in je huidige voorraad op de winkelvloer. Let wel op: hoewel de Qlik Insight Bot van zichzelf erg slim is, is het belangrijk voldoende tijd te spenderen aan het inrichten van de tool zodat het op de juiste manier data kan ophalen en presenteren. Een goed begin is hierin écht het halve werk.

De veiligheid van data staat voorop

Het is ontzettend fijn om waar je ook maar bent data op te kunnen vragen. Maar je wilt natuurlijk wel dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. Daarom is de Qlik Insight Bot bijvoorbeeld gekoppeld aan de active directory (AD) van jouw organisatie en geeft het alleen resultaten terug waarvoor een gebruiker geautoriseerd is.

“Gebruikers die gekoppeld en geactiveerd zijn binnen de management consoles [van jouw organisatie] kunnen de gevraagde data ophalen en inzien. Zo zorgen we ervoor dat niet zomaar iedereen inzicht kan krijgen in de data van jouw organisatie.”

Onze tip aan Qlik

Wij zijn erg enthousiast over de nieuwe tool. De tool is ontzettend handig wanneer je veel buiten de deur aan het werk bent of tijdens een meeting snel essentiële data moet ophalen. Om de tool nog verder te ontwikkelen en de gebruiker een vertrouwd gevoel te geven, adviseren wij Qlik om de interface – waarin de data wordt gepresenteerd – af te stemmen op het uiterlijk van de al bestaande Qlik dashboards. Zo krijgen analisten en ieder ander die met de tool in aanraking komen het betrouwbare en veilige gevoel van Qlik.

Aan de slag met de Qlik Insight Bot

Om te allen tijde inzicht te krijgen in de juiste data, is het belangrijk om de tool te configureren met de wensen van jouw organisatie. Onze consultants helpen je graag bij het instellen van deze handige toepassing! Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende demo aan.

// Geschreven door: Simon van Meegdenburg – BI Consultant Climber

Email: simon.van.meegdenburg@climber.nl
Phone: + 31 6 11 62 68 58

Nieuws

Read between the lines for the real Gartner Magic
Blog

Read between the lines for the real Gartner Magic

The Gartner MQ of 2021 is released. Jan Sipek gives a few reflections on the leaders and how they got where they are today.

>> READ MORE
Taking a closer look at the self-service and finance Vizlib extensions
Blog

Taking a closer look at the self-service and finance Vizlib extensions

The second in our webinar series with Vizlib took place on 25th March. This time we looked at the benefits that the Self-Service and Finance Vizlib extensions can bring to your Qlik Sense applications.

>> Read the summary
QlikWorld Online 2021
Evenement

QlikWorld Online 2021

QlikWorld is coming up May 10-12! QlikWorld Online is the industry-leading, free global event featuring the biggest names in data. Inspirational keynotes. Over 100 mind-blowing data integration and data analytics breakout sessions. Endless virtual networking opportunities. All at your finger tips. Register for your seat today!

>> Sign me up!