Climber Worldwide
climber MQS cloud

Je BI-infrastructuur en -software altijd beschikbaar en up-to-date wanneer je overschakelt naar de cloud

Leestijd: 5 min     Technical level: 3 (5)     Business level: 3 (5)

Met het oog op de toekomst, waarin business intelligence & analytics steeds belangrijker wordt voor organisaties, is het cruciaal dat organisaties, van medewerkers tot stakeholders, geen hinder ondervinden van de IT-infrastructuur. Alleen dan is mogelijk om de focus te houden op wat écht belangrijk is: vooroplopen in de markt. We merken dat het up-to-date houden van de IT-infrastructuur en -software een grote uitdaging vormt voor veel bedrijven. Dit is eenvoudig te ondervangen door deze zaken uit te besteden aan experts.

CLOUD MIGRATIE EN CLOUD COMPUTING

Wanneer je kiest voor het uitbesteden van de IT-infrastructuur en -software, praat je over het migreren van data naar de cloud. Dit wordt ook wel ‘cloud computing’ genoemd. Technisch gezien is dit het op aanvraag beschikbaar maken van je hardware, software en gegevens zonder dat je dit op je eigen locatie opslaat. Feitelijk betekent dit niks meer dan dat je je IT-infrastructuur, inclusief software, uitbesteedt aan een derde partij. Deze keuze kan flinke voordelen hebben voor je organisatie. Tenminste, wanneer je kiest voor een ​aanbieder die de benodigde expertise in huis heeft​.

Meer weten over ons team dat werkt aan verbetering van de BI-infrastructuur?

JE BI-TOOLS NAAR DE CLOUD

Het up-to-date houden van je BI-tool, infrastructuur en software is een aardige klus. Er moet nieuwe hardware aan worden geschaft, BI-software moet doorlopend worden geüpdatet en er gaat geen dag voorbij dat je weer een nieuwsartikel leest over een beveiligingslek. Dit laatste wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Antwoorden op vragen zoals ‘Hoe weet ik precies welke software release goed is voor mijn bedrijf? Werkt het allemaal en blijft alles werken in mijn omgeving?’ zijn hierbij cruciaal. Daarom is expertise rondom je software erg belangrijk. Expertise is namelijk de oplossing om je IT-structuren op elk moment van de dag zo optimaal mogelijk te laten draaien. En dit wordt alleen maar eenvoudiger wanneer je met de juiste expertise overschakelt naar de cloud.

“Het uitbesteden van je IT-infrastructuur, oftewel cloud computing, biedt flinke voordelen voor je organisatie.”

 

DE VOORDELEN VAN CLOUD COMPUTING

 • Up-to-date op elk moment
  Zowel hardware- als software-updates worden, bij goede aanbieders, in overleg gedaan, zodat je als klant in controle blijft over wat, wanneer en hoe wordt uitgevoerd.
 • Effectieve kostenbesparing
  Veel kosten van aanschaf en onderhoud van apparatuur worden, net als de kosten van een on-premise server, weggenomen.
 • Schaalbaarheid
  Wanneer je de capaciteit van je server overschat heb je te maken met hoge kosten, maar wanneer je dit onderschat verlam je het reactievermogen van het bedrijf op kansen en leads. Deze afweging valt weg wanneer je overschakelt naar de cloud.
 • Verhoogde productiviteit
  Wanneer je teams geen tijd meer hoeven te besteden aan het onderhouden van apparatuur en software kunnen ze zich richten op waardeverhogende bedrijfsactiviteiten.
climber MQS cloud partner

MAAR HOUD JE WEL DE CONTROLE?

Eén van de zaken waar beslissingnemers vaak mee in hun maag zitten wanneer ze twijfelen over een mogelijke cloud migratie is het gevoel dat ze afhankelijk worden van de aanbieder en niet langer zelf in controle zijn over hun omgeving. Sommige aanbieders van cloud oplossingen zijn gelimiteerd in toegankelijkheid en expertise. Hierom is het cruciaal dat je goed onderzoek verricht en een weloverwogen keuze maakt. Zoek bij voorkeur naar een partner die brede kennis heeft van cloud computing en business intelligence, maar ook een partner die je advies kan geven waar je zelf keuzes over kan maken. Wanneer je kiest voor de expertise en service van een cloud aanbieder kies je ook voor de organisatorische voordelen van cloud computing.

“Kiezen voor cloud computing bied je IT-teams tijd om zich bezig te houden met waardeverhogende activiteiten zoals gegevensanalyse.”

 

MANAGED QLIK SERVICES (MQS) VAN CLIMBER

MQS is een service van Climber waarbij we de gehele BI-omgeving in de cloud hosten en optimaliseren voor Qlik. Wanneer je te maken hebt met ontbrekende expertise, technische moeilijkheden en talloze informatie hieromtrent heb je een partner nodig die gespecialiseerd is. Niet alleen in cloud computing, maar in de hele wereld van business intelligence. En dat is waar wij onszelf graag voorstellen. Climber biedt MQS aan: een verzamelnaam voor de hosting, Qlik service, integratie en support van je cloudmigratie. Wij zorgen ervoor dat jouw BI-tools naadloos aansluiten op je organisatie. Op elk moment.

DE VOORDELEN VAN MQS & CLIMBER OP EEN RIJTJE

Als MQS-klant heb je één eerstelijns aanspreekpunt waardoor escalaties worden voorkomen.

 • Vanuit onze Qlik-vaardigheden en -ervaring zijn wij 100% in controle en niet afhankelijk van een derde partij.
 • Van upgrades tot migraties en van back-ups tot configuratie: het wordt allemaal opgenomen in de supportovereenkomst en uitgevoerd door onze experts.
 • We zijn als één partij verantwoordelijk. Al onze gecertificeerde medewerkers vind je in de kantoren van Climber.

 

Meer weten over de migratie van je BI-tools naar onze MQS-cloud oplossing?

Climber Jordy Wegman

Waar je bij andere cloud providers eigenlijk ‘een stukje server’ huurt, krijg je er bij ons onaflatende expertise en support bij. Climber is gespecialiseerd in cloud support, specifiek voor BI-oplossingen. We regelen de complete set up, installatie en het onderhoud van de BI-omgeving. We zorgen voor een passende integratie, zodat elke bevoegde ten alle tijden naar de BI-omgeving kan navigeren. Ons support-team staat 24/7 voor je klaar.

//Geschreven door: Jordy Wegman – BI Consultant Climber

Emailjordy.wegman@climber.nl
Phone: +31 6 11 62 68 58

Wil je meer blogs of nieuws lezen?

Meer weten over de migratie van je BI-tools naar onze MQS-cloud oplossing?

Nieuws

QlikWorld 2022
Evenement, On-Demand Webinar

QlikWorld 2022

QlikWorld Virtual is the industry-leading, free global event featuring the biggest names in data. Experience inspiring keynotes, informative breakouts, and innovative technology. Visit the virtual expo. Join from anywhere in the world, anytime you want. Sign up here for the on-demand version!

>> Watch now!
LinkedIn Event: Boost your Qlik Sense solution with Vizlib
Evenement, On-Demand Webinar

LinkedIn Event: Boost your Qlik Sense solution with Vizlib

Hear the accounting and advisory firm Baker Tilly who are using Vizlib’s extensions to enhance the standard functionality in Qlik Sense, making their day-to-day life easier while saving time and money for both their internal IT department and their clients. Watch this episode of “Vizlib Appy Hour” to hear how Baker Tilly reduced 90% of their internal support calls!

>> WATCH NOW!
Qlik a leader in the 2022 Gartner Magic Quadrant
Nieuws

Qlik a leader in the 2022 Gartner Magic Quadrant

Download the Gartner Magic Quadrant 2022 report to easier compare BI tools. Get an overview of the analytics market ― discover what makes Qlik a 12 year consecutive MQ Leader in Analytics and BI platforms.

>> Download the report